Corona-virus

Allereerst willen wij duidelijk aangeven, dat de gezondheid van u als gast en van onze medewerkers voorop staat. Als het waarborgen van deze veiligheid verregaande maatregelen nodig heeft, dan zullen wij die nemen. We volgen hierbij de adviezen van de VRZ (VeiligheidsRegio Zeeland), HISWA-RECRON en vanzelfsprekend de landelijke maatregelen vanuit het RIVM.

UPDATE 6 mei 2020

Na de persconferentie van vanavond is duidelijk geworden, dat het gezamenlijk sanitair vanaf 1 juli open zal mogen. Deze landelijke maatregel is vanavond kenbaar gemaakt en heeft gevolgen voor het beschikbaar stellen voor een groot deel van onze accommodaties.

Onze kampeerplaatsen (locatie de Hoeve en Gorishoek), onze tipi-tenten, onze de Waard piramidetenten en onze safaritenten zonder sanitari zullen om die reden tot 1 juli gesloten moeten blijven.

Voor de beschikbaarheid van deze accommodaties verwijzen we u graag door naar onze special pagina..

Op dit moment is het nog niet duidelijk, hoe de VeiligheidsRegio Zeeland de genomen maatregelen van 29 april (zie hieronder) gaat versoepelen in de komende periode. Inmiddels is duidelijk dat het storten van uw chemisch toilet weer toegestaan is. Kampeerders die zelf-voorzienend zijn, zijn dus weer van harte welkom!

Onze horeca zal per 1 juni haar deuren weer iets open mogen zetten en in de komende weken zullen we hier de nodige voorbereidingen en aanpassingen voor doorvoeren.

UPDATE 29 april 2020

De VeiligheidsRegio Zeeland (VRZ) heeft de genomen maatregelen (zoals hieronder opgenomen) versoepelt. Dit is goed nieuws voor een aantal van onze gasten. De VeiligheidsRegio Zeeland benadrukt, die ruimte is vooral bedoeld voor ‘rustzoekers’. Mensen die even op een andere plek willen uitrusten, ontspannen of ‘thuis’ willen werken. Het motto blijft: het is geen vakantietijd, maar crisistijd. Dus ook voor bezoekers geldt het landelijke advies: blijf zoveel mogelijk bij je verblijfadres en zoek de drukte niet op.

In een overzichtelijke tabel van de VRZ staat duidelijk onder elkaar welke categorieën verblijf zijn toegestaan (https://www.zeelandveilig.nl/sites/zeelandveilig/files/2020-04/Tabel.pdf).

Belangrijkste veranderingen:

 • Eigenaren van een sta-caravan met eigen sanitaire voorzieningen mogen vanaf 1 mei weer overnachten. De sta-caravans zijn enkel toegankelijk voor de eigenaren zelf;
 • De Zeeuws Scandinavische Lodge, de Zeeuws Scandinavische Cabin, de vintage houten caravan en de safaritenten XXL mogen weer verhuurd worden en zijn beschikbaar vanaf vrijdag 1 mei 2020;
 • Vragen kunt u telefonisch melden bij de receptie. De deur van de receptie is standaard gesloten, maar via de deurbel zijn we eventueel ook bereikbaar. Bij de ingang van de receptie hangt des-infectiemiddel;

Maatregelen die van kracht blijven:

 • Onze sanitairgebouwen blijven gesloten;
 • Onze horeca blijft regulier gesloten conform de daarvoor geldende landelijke richtlijnen. We zijn momenteel druk bezig om voor onze gasten op de Gorishoekse Hoeve een bezorgservice op te starten. Hierover volgt binnenkort meer informatie;
 • Het kampeerveld blijft gesloten;
 • Neem ten alle tijden de RIVM maatregelen in acht!;

Het is een stap in versoepeling van de maatregelen en we begrijpen dat we nog steeds gasten zullen moeten teleurstellen. Hoe de toekomst er uit gaat zien voor de overige verblijfs-categorieën is op dit moment niet duidelijk.

Alle informatie over de geldende maatregelen vindt u:

Maatregelen op de Gorishoekse Hoeve n.a.v. de noodverordening van dd 27 maart 2020

Naar aanleiding van het besluit van de Veiligheidsregio Zeeland van 27 maart 2020 om al het aanbod van recreatieve nachtverblijf te verbieden, moeten wij als Gorishoekse Hoeve ook hierin onze maatregelen treffen.

De maatregelen hieronder zijn in ieder geval
geldig tot 10 mei 2020.

Deze maatregelen houden in:

 • Het
  is op de Gorishoekse Hoeve (camping de Hoeve en camping Gorishoek) niet
  toegestaan te overnachten. Dit geldt voor alle verblijfsaccommodaties
  (kampeerplaatsen, huuraccommodaties en vaste plaatsen)
 • Ook op het huisjesterrein ‘Goris op
  Zoom’ zijn deze maatregelen van toepassing;
  Let wel, het gaat hierbij om recreatief nachtverblijf. Deze maatregel is niet
  van toepassing voor de eigenaren die staan ingeschreven op dit adres en vanuit
  de gemeente een gedoogbeschikking hebben om op dit adres woonachtig te zijn.
 • De
  sanitaire voorzieningen zijn gesloten;
 • De
  receptie zal haar deuren gesloten houden en bij vragen zijn we telefonisch
  bereikbaar;

De nieuwe aangescherpte maatregelen richten zich op het recreatief nachtverblijf. In het algemeen geldt, blijf zoveel mogelijk thuis en mijdt sociale contacten. Als u overdag naar uw tweede woning of caravan wilt mag dat tussen 09.00 uur en 17.00 uur. ’s Nachts is dit niet toegestaan, want dit valt onder recreatief nachtverblijf. Neem altijd de voorschriften van het RIVM in acht.

Nogmaals willen we benadrukken, dat de gezondheid van gasten, bezoekers,
medewerkers en inwoners het allerbelangrijkste is. Wij begrijpen de genomen
maatregelen, maar het is natuurlijk duidelijk dat wij door deze maatregelen zwaar
getroffen worden. We zullen met zijn allen ons uiterste best moeten doen, om door
deze crisis heen te komen.

Emile en Juliette Hirdes

Update 27 maart 2020

Vandaag is bekend gemaakt vanuit de veiligheidsregio Zeeland, dat de we vanaf komende maandag 30 maart 2020 12.00 uur onze deuren tijdelijk zullen moeten sluiten.

Het besluit tot mogelijke sluiting hing al even in de lucht, maar het totaal sluiten van ons bedrijf voelt heel dubbel. We ondersteunen volledig het belang van de bescherming van gezondheid van onze gasten, bezoekers, medewerkers en inwoners, maar we verlangen ook zo naar u als gast en bezoeker van ons bedrijf.

De looptijd van de maatregel is momenteel nog onduidelijk, gesproken wordt over 10 mei 2020 als deadline. De afgelopen weken hebben ons echter wel geleerd, dat we moeten kijken van dag tot dag en dat vooruitkijken in deze bijzondere tijd erg lastig is. We houden u dan ook zo goed mogelijk op de hoogte van deze ontwikkelingen.

De gevolgen voor u als gast en voor ons als ondernemer zijn op dit moment erg onduidelijk.

We krijgen momenteel veel vragen van vaste gasten en van onze toeristische gasten. Voor ons is ook nog veel onduidelijk en we proberen zo snel mogelijk op uw vragen terug te komen.

Dat reserveringen in deze periode niet door kunnen gaan is duidelijk, reserveringen buiten deze periode blijven vooralsnog staan. We hopen in de loop van de komende week meer duidelijkheid te krijgen over de afhandeling van geannuleerde reserveringen. Op het moment dat hier meer duidelijkheid over is, zullen we iedereen hierover inlichten.

Ook voor ons zijn het bizarre tijden en zijn er veel vragen en onduidelijkheid. We doen ons uiterste best deze vragen beantwoord te krijgen en zo te komen tot een werkbare oplossing voor een ieder. We vragen u hiervoor uw begrip en tijd. Ook wij hadden heel graag het verloop ons voorseizoen heel anders gezien en u hartelijk willen verwelkomen op ons bedrijf.

Helaas, de situatie is heel anders….

We wensen iedereen een goede gezondheid !

Emile en Juliette Hirdes

Update 24 maart 2020

Na aankondiging van de nieuwe maatregelen op maandag 23 maart 2020 zijn er veel vragen binnen gekomen van onze gasten. Graag willen wij al onze gasten duidelijkheid verschaffen, maar helaas is heel de situatie ook voor ons als recreatie-ondernemer op dit moment onduidelijk.

Op de website van de VeiligheidsRegio Zeeland (VRZ) staat het volgende opgenomen over deze onduidelijkheid:

dinsdag 24 maart 17:38:05 – Vragen over campings en vakantieparken in Zeeland

Er leven veel vragen over het al dan niet sluiten van campings en vakantieparken in Zeeland.
Om dit moment zijn we druk bezig om voor het toerisme een Zeeuws besluit te nemen. Helaas kunnen we hier op korte termijn nog niets over zeggen omdat dit een zeer zorgvuldige juridische afweging vergt over wat wel en niet is toegestaan. Daarnaast hebben wij ook nieuwe landelijke kaders nodig bij de nieuwe maatregelen die dan worden genomen. Een landelijk overleg vindt deze week plaats.
We hopen dat we nog deze week met betrekking tot het toerisme nadere besluiten kunnen nemen. Er zijn veel bezorgde vragen en opmerkingen
binnen gekomen over de komst van toeristen naar Zeeland. Dit zorgt voor een druk op de zorg die onhoudbaar is. Aan de andere kant zijn wij ons ook bewust van het feit dat de toeristische sector een van de belangrijkste economische pijlers is van de Zeeuwse economie en dat het een enorme omvang heeft.
Om helderheid voor alle betrokkenen te krijgen, van toerist tot ondernemer, worden de maatregelen de komende dagen nader uitgewerkt en met jullie gedeeld.”

In de diverse media verschijnen berichten dat campings en vakantieparken moeten sluiten, maar het besluit zelf is nog niet definitief genomen. Op dit moment hebben we al een aantal maatregelen getroffen (zie hieronder) en op het moment dat verdere maatregelen getroffen moeten worden, zullen wij ons hier uiteraard aan houden.

In de komende dagen zal ook duidelijkheid komen voor de gasten die hun verblijf op ons terrein willen annuleren ivm de crisis. Op het moment dat deze duidelijkheid er is, zullen we de betreffende gasten hier over inlichten.

Update 20 maart 2020

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept toeristen opnieuw op om voorlopig niet naar Zeeland te komen. “We moeten de (ziekenhuis)zorg optimaal voorbereiden op een grote coronazorgvraag”, aldus de veiligheidsregio die met de oproep wil voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt door de komst van toeristen.

De VRZ vraagt mensen alleen de provincie te bezoeken als dat echt nodig is. Samen met de toeristische sector en de provincie heeft de VRZ landelijk om maatregelen voor het toerisme gevraagd. “In afwachting hiervan geven wij als Veiligheidsregio Zeeland nu dit advies, want onze eerste prioriteit is volksgezondheid.”

Hoe lastig wij het ook vinden, vragen wij u hier gehoor aan te geven. Naast het reeds gesloten houden van onze kampeerplaatsen en verhuur-accommodaties, vragen wij gasten van onze vaste jaarplaatsen hier gehoor aan te geven.


Update 18 maart 2020

Op zondag 15 maart is bekend geworden, dat de scholen voor 3 weken dicht zullen gaan en dat de horeca (eet- en drinkgelegenheden) haar deuren moeten sluiten tot minimaal 6 april. De verdere maatregelen van het RIVM zijn erop gericht dat, mensen minder contact met elkaar hebben en dat mensen met klachten thuis blijven. Als de verspreiding langzamer gaat, zijn er minder mensen tegelijkertijd ziek. De zorg voor patiënten kan hierdoor de komende tijd beter gewaarborgd blijven.

Om deze redenen zien wij ons genoodzaakt de volgende maatregelen te treffen voor de Gorishoekse Hoeve (zowel voor de locatie de Hoeve als voor de locatie Gorishoek):

 • De horeca zal haar deuren gesloten houden tot minimaal 6 april.
 • De sanitairgebouwen zullen gesloten blijven tot minimaal 6 april.
 • De kampeerplaatsen en de huur-accommodaties zullen gesloten blijven tot minimaal 6 april.
 • De receptie zal haar deuren gesloten houden en bij vragen zijn we telefonisch bereikbaar.

We vragen bezoekers van ons bedrijf de omgangsrichtlijnen vanuit het RIVM in acht te nemen en bij twijfel over uw gezondheid thuis te blijven.

Ook wij houden het nieuws nauwlettend in de gaten en zullen naar aanleiding van nieuwe berichten mogelijk verdere maatregelen moeten treffen en de maatregelen waar mogelijk versoepelen.

We vragen uw begrip voor de genomen maatregelen,

Emile en Juliette Hirdes