Annuleren

Gelukkig zien we, dat het vertrouwen om een verblijf te boeken in de zomer flink toeneemt, maar we krijgen veel vragen over onze annuleringsvoorwaarden. We hebben er voor dit seizoen voor gekozen om de standaard-annuleringsvoorwaarden uit te breiden met een inmiddels bekende voucher-regeling.

Onze standaard annuleringsvoorwaarden vindt u in onderstaande documenten:

Voucher-regeling

Uitgangspunt bij onze voucher-regeling is, dat u uw geld niet kwijt bent. Hieronder hebben we in eerste instantie de voucher-regeling conform de ACM opgenomen (algemene voorschriften). Vervolgens zullen we de voucher-regeling specifiek voor ons bedrijf toelichten.

Bekijk voor u boekt ook altijd even naar de voorwaarden van uw eigen annuleringsverzekering. Dit kan ook een hoop verduidelijken.

Uitgangspunten voucherregeling volgens ACM (Autoriteit Consument en Markt)

Deze uitgangspunten gelden voor regelingen waarbij consumenten al (aan)betaald hebben voor de levering van een product of dienst, maar nog niet geleverd hebben gekregen. Volgens de wet heeft de consument dan recht op terugbetaling. Bij het aanbieden van een voucher geldt:

  • Uitgangspunt blijft dat consumenten bij annuleringen in principe recht hebben op terugbetaling. Dat is een wettelijk recht dat de ACM niet opzij kan zetten;
  • De voucher moet een volwaardige vervanging zijn voor de consument, bijvoorbeeld door levering van het product of dienst op een later tijdstip met een gelijk of goed vergelijkbaar product of dienst;
  • De voucher moet een redelijke geldigheidsduur hebben, bijvoorbeeld 12 maanden;
  • Restbedrag (bedrag van de voucher dat nog niet is besteed) moet achteraf actief en binnen een redelijke termijn door de ondernemer worden uitgekeerd. De consument moet daar niets voor hoeven te doen;
  • De voucher moet ook de eerder betaalde reserverings,- en administratiekosten e.d. vergoeden.
  • Consumenten die een aanbetaling hebben gedaan, hoeven niet het restant van de som te betalen als het bedrijf de overeenkomst niet kan nakomen. De consument krijgt dan een voucher voor het bedrag van de aanbetaling die hij heeft gedaan.

Voucher-regeling voor de Gorishoekse Hoeve

Deze voucher-regeling is vanzelfsprekend enkel van toepassing voor annuleringen die verband houden met de Corona-maatregelen, die tot gevolg hebben dat we een deel van onze accommodaties moeten sluiten.

In aanvulling op uitgangspunten van de ACM gelden voor de Gorishoekse Hoeve de volgende voorwaarden:

  • We zullen altijd eerst de reservering proberen om te boeken;
  • voor reserveringen die niet in overeenstemming kunnen worden omgeboekt, zal een voucher worden opgesteld ter waarde van het betaalde bedrag;
  • voucher van de Gorishoekse Hoeve blijven geldig voor seizoen 2020 en seizoen 2021;
  • indien de voucher niet zal worden verzilverd voor een verblijf in 2020 of 2021, zal terugbetaling van de waarde van de voucher uiterlijk binnen 12 maanden na initiele boeking plaats vinden.

Voor reguliere annuleringen gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp